Eerste LandbouwMechanisatie Zomertour Festival: Een dag vol kennis, netwerken en muziek

Op 31 mei jongstleden vond de allereerste editie van het LandbouwMechanisatie Zomertour Festival plaats. Al zeven jaar trekken Jasper Lentz en Chris Vlaanderen met een trekker door Nederland en omringende landen, waarbij ze de mooiste verhalen verzamelen voor het zomernummer van het vakblad LandbouwMechanisatie. Hun roadtrip wordt vastgelegd in video’s en een dagelijkse podcast.

Dit jaar werden ze vlak voor de eindstreep verwelkomd op het LandbouwMechanisatie Zomertour Festival. Dit evenement, georganiseerd door AgriMedia, vond plaats op het terrein van Aeres Tech in Ede. Tijdens het festival konden akkerbouwers, loonwerkers en medewerkers van landbouwmechanisatiebedrijven en machinefabrikanten kennis opdoen over diverse onderwerpen, sleutelen aan machines, genieten van foodtrucks, netwerken en luisteren naar verschillende muziekbands.

In het LandbouwMechanisatie kennispaviljoen werden presentaties verzorgd door Carl Voetberg over robotisering, Klaas Jilderda over CTS-systemen en Jacob van den Borne over beregenen. In het Groen kennisnet paviljoen spraken Edwin Tighelaar en Marius Monen over strokenteelt, deelden Derk van Balen, Gijs van der Woerd en Peter Schrijver hun kennis over bodemverdichting, en gaf Gijs van der Woerd inzicht in gewasbescherming. In het Aeres Tech sleutelpaviljoen gaf Wilco Weenink van Granit Parts een presentatie over diagnostiek in de werkplaats en ISOBUS, vertelde Sywert Witteveen van Aeres Tech over het uitvoeren van een compressietest en nam Peter Schrijver van Bohnenkamp Benelux de gasten mee in het uitlijnen van banden.

Tussen de kennissessies door konden de circa 200 bezoekers genieten van de muziek van Strow, The Hoochies en Voltage, een band die onder andere bekend is van radio, televisie en de Zwarte Cross. De aanwezigen genoten van het all-inclusive concept, waarbij er volop gelegenheid was voor een drankje in een van de partnerpaviljoens of een hapje bij een van de zeven foodtrucks.

Het LandbouwMechanisatie Zomertour Festival werd voor de eerste keer georganiseerd door AgriMedia in samenwerking met haar partners Aeres Tech, Bohnenkamp Benelux, Granit Parts, GroenPact en Total Energies. Ondanks de weersomstandigheden in aanloop naar het festival, kijken we terug op een geslaagde dag, waarin we hebben genoten van alle activiteiten en veel hebben geleerd voor de volgende editie.

Ons nieuws
Samenwerking BSNC en AgriMedia biedt leden extra waarde

De BSNC is permanent op zoek naar nieuwe kansen om invulling te geven aan ontmoeten en kennisdelen, met en tussen BSNC-leden. AgriMedia, uitgever van onder andere het magazine ‘Tuin en Park Techniek’ richt zich met het congres ‘Grasmannen Live’ en de podcastserie ‘Grasmannen’, vanaf 2023 ook specifiek op de sport- en cultuurtechniek. Een eerste uitkomst […]

Jenny van Lieshout nieuwe redactiecoördinator Wijn en Wijngaard

Jenny van Lieshout wordt de nieuwe redactiecoördinator voor Wijn en Wijngaard, het onafhankelijke vakmedium voor zowel professionele als hobbymatige wijnbouwers in Nederland en België. Met haar uitgebreide kennis van de wijnwereld en een indrukwekkende loopbaan in zowel de media als de wijn, brengt Jenny een schat aan ervaring mee die perfect aansluit bij de missie van Wijn en […]

AgriMedia nieuwe uitgever van Wijn en Wijngaard

Op de foto proosten Dominique Odekerken, directeur J.E.D. Odekerken Holding B.V. en Jean Paul Reparon, algemeen directeur van AgriMedia BV met een Johanniter 2023 van Wijngaard Hoog Beek en Royen uit Zeist op de overname. Per 1 oktober neemt AgriMedia de uitgave ‘Wijn en Wijngaard’ over van J.E.D. Odekerken Holding. ‘Wijn en Wijngaard’ is al […]